Εγκαίνια της έκθεσης Σιωπηλή Συμμετρία: Μια βραδιά δημιουργικής φωτογραφίας

Η “Σιωπηλή Συμμετρία” ήταν η έκθεση που έκλεψε τις εντυπώσεις στην αίθουσα τέχνης Remezzo στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023. Η έκθεση, που άνοιξε τις πόρτες της στις 7 το απόγευμα, γέμισε από λάτρεις της φωτογραφίας, που ήρθαν να θαυμάσουν τα έργα των μαθητών της Photoglobe.

Συνολικά, 37 μαθητές συμμετείχαν στην έκθεση, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό φάσμα δημιουργικότητας και ποικιλομορφίας. Η έκθεση, που διήρκησε έως τις 25 Ιουνίου 2023, προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ενώ η βραδιά ήταν γεμάτη από ενθουσιασμό και αναγνώριση.

Η διευθύντρια της Photoglobe, Βασιλική Ελευθερίου, ήταν αυτή που διοργάνωσε την έκθεση. Σε δήλωσή της, ανέφερε: “Είμαι περήφανη για τους μαθητές μας. Κάθε φωτογραφία που παρουσιάζεται εδώ είναι το αποτέλεσμα ατελείωτων ωρών μάθησης, πειραματισμού και πάνω απ’ όλα, πάθους για την τέχνη της φωτογραφίας. Η ‘Σιωπηλή Συμμετρία’ είναι η απόδειξη ότι η φωτογραφία μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος έκφρασης.”

Η Photoglobe, η σχολή φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει μέσω σεμιναρίων και ιδιαίτερων μαθημάτων γνώσεις σε αρχάριους και προχωρημένους. Το πρόγραμμα της σχολής προσφέρεται επίσης εξ αποστάσεως, επιτρέποντας σε όλους να μάθουν και να εξελιχθούν ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Η “Σιωπηλή Συμμετρία” είναι μόνο ένα παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στη φωτογραφία που προσφέρει η Photoglobe. Με την καθοδήγηση, την υποστήριξη και την εκπαίδευση που προσφέρει η σχολή, οι μαθητές της έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, δημιουργώντας έργα που εντυπωσιάζουν και εμπνέουν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Σιωπηλή Συμμετρία: Μια βραδιά φωτογραφίας - 2
Τα εγκαίνια της έκθεσης Σιωπηλή Συμμετρία: Μια βραδιά φωτογραφίας - 3
Τα εγκαίνια της έκθεσης Σιωπηλή Συμμετρία: Μια βραδιά φωτογραφίας - 4
Τα εγκαίνια της έκθεσης Σιωπηλή Συμμετρία: Μια βραδιά φωτογραφίας - 6
Τα εγκαίνια της έκθεσης Σιωπηλή Συμμετρία: Μια βραδιά φωτογραφίας - 5

Η φωτογραφική εκπαίδευση που προσφέρει η Photoglobe είναι πολύ περισσότερο από μια απλή εκμάθηση των τεχνικών της φωτογραφίας. Είναι μια διαδικασία κατανόησης του πώς η φωτογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να αποτυπώσει την ανθρώπινη εμπειρία, να αφηγηθεί ιστορίες και να εκφράσει ιδέες. Με αυτήν την κατανόηση, οι μαθητές της Photoglobe είναι εξοπλισμένοι για να δημιουργήσουν έργα που είναι όχι μόνο αισθητικά ελκυστικά, αλλά και γεμάτα νόημα και σκοπό.

Η “Σιωπηλή Συμμετρία” είναι μια έκθεση που αποδεικνύει τη δύναμη της φωτογραφίας και την αξία της εκπαίδευσης στη φωτογραφία. Είναι μια υπενθύμιση ότι, με τη σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση, η φωτογραφία μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας.

Στην έκθεση συμμετείχαν:

Brian Gokas, Marine Janashvill, Αλεξάνδρα Φιλιππίδου, Ανθούλα Πατσινακίδου, Άννα Μπλατσιώτη, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, Βαρβάρα Σενγκιέργκη, Βασιλική Ζαφειρίου, Γιώργος Κατσούλας, Γιώργος Κουρεξίδης, Γιώργος Ορφανού, Γιώργος Ραμπότας, Εύα Καρατζιώλη, Ευγενία Σαρρή, Ηλίας Μαυρομάτης, Θεανώ Σαρησάββα, Ιωάννα Βασιλειάδου, Ιωάννης Παπαγιάννης, Κατερίνα Γκεσούλη, Κλαίρη Ζήση, Κυριάκος Σαλτσίδης, Κωνσταντίνα Χαλκίδου, Μαρία Αλιχανίδου, Μαρία Καραμπίδου, Μαρία Ραπτίδου, Αναστασία Ρούμπου, Ξανθίππη Βασιλειάδου, Βασιλική Πάτκου, Σμαρώ Σαχινίδου, Αθανασία Καρακινάρη, Σοφία Καραϊορδανίδου, Σοφία Λιούτα, Στέλιος Γρίμπας, Στέλιος Λουπίδης, Στεφάνου Ιωάννα, Χρήστος Αραμπατζής και Χριστίνα Δεληγιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter