Νέο workshop φωτογραφίας από την Photoglobe και την AMNA για νέους 14-25 ετών

Νέο workshop φωτογραφίας από την Photoglobe και την AMNA για νέους 14-25 ετών

Το φετινό καλοκαίρι η Photoglobe διοργανώνει ένα νέο workshop φωτογραφίας για νέους 14-25 ετών, σε συνεργασία με την οργάνωση AMNA. Η AMNA είναι μία οργάνωση που προσφέρει, μεταξύ άλλων, ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πρόσφυγες στην Ελλάδα 

Το συγκεκριμένο workshop αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει να προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την τέχνη της φωτογραφίας, αποκτώντας παράλληλα νέες δεξιότητες, γνώσεις και δημιουργικές διεξόδους. Θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2023 στη Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 14-25 ετών. Το workshop θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Το workshop θα έχει διάρκεια 3 εβδομάδες και θα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση στις βασικές αρχές και τεχνικές της φωτογραφίας, καθώς και πρακτική εξάσκηση μέσα από δημιουργικά εργαστήρια σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις γύρω από την τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας, να εξοικειωθούν πλήρως με τον εξοπλισμό, αλλά και να αναπτύξουν τη δημιουργική τους έκφραση μέσα από τη φωτογραφική τέχνη. Η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει για αυτούς ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, ώστε να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αποτυπώσουν τις εμπειρίες και τον κόσμο τους.

AMNA Photography Workshop Banner

Το νέο workshop φωτογραφίας της Photoglobe αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για τους νέους να εξοικειωθούν με τη φωτογραφική τέχνη μέσα από την καθοδήγησή μας. Πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες που θα αποκτήσουν, η φωτογραφία μπορεί να τους βοηθήσει να εκφραστούν δημιουργικά και να καταγράψουν οπτικά τις εμπειρίες τους σε αυτή την περίοδο της ζωής τους.

Η διοργάνωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος αποδεικνύει επίσης τη δέσμευση της Photoglobe στην ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από την τέχνη. Η συνεργασία με την ΑΜΝΑ είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς συνδυάζει την εκπαιδευτική εμπειρία μας με την εξειδικευμένη υποστήριξη που παρέχει η ΑΜΝΑ στους νέους πρόσφυγες.

Σχετικά με την AMNA

Η AMNA ξεκίνησε το 2016 ως Refugee Trauma Initiative (RTI) για να υποστηρίξει τις ανάγκες ψυχικής υγείας περίπου 13.000 προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στα σύνορα της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας. Πλέον, παρέχει trainings σε οργανώσεις ανά τον κόσμο που δουλεύουν με εκτοπισμένο πληθυσμό καθώς και ψυχοκοινωνικές δράσεις σε νέους στην Ελλάδα.


Ενημερωθείτε επίσης για το πρόγραμμα των μαθημάτων φωτογραφίας για παιδιά που προσφέρει η Photoglobe. Τα μαθήματα διεξάγονται σε μικρές ομάδες και τα παιδιά μαθαίνουν βασικές τεχνικές φωτογράφισης, επεξεργασίας φωτογραφιών και αφήγησης ιστοριών μέσα από τη φωτογραφία. Γράψτε το παιδί σας σήμερα στα μαθήματα φωτογραφίας της Photoglobe για να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του και να αποκτήσει πολύτιμες δεξιότητες!

Μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά

Εγγραφείτε στο Newsletter