Μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά

O διασκεδαστικός και διαδραστικός τρόπος για να μάθει φωτογραφία το παιδί σας και να βελτιώσει τις δεξιότητές του.

Trustindex Reviews
Τα παιδιά δοκιμάζουν light painting στα μαθήματα φωτογραφίας

Αν σκέφτεστε να εισάγετε το παιδί σας στον κόσμο της φωτογραφίας, η ιδανική επιλογή είναι να το γράψετε σε ένα τμήμα μαθημάτων φωτογραφίας για παιδιά. Τα μαθήματά μας προσφέρουν, μέσα σε ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβάλλον, μια σειρά από οφέλη και πλεονεκτήματα που θα τα βοηθήσουν να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Τι προσφέρουν τα μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά

Πρακτική εμπειρία μάθησης

Ένα από τα κύρια οφέλη των μαθημάτων μας είναι η πρακτική εμπειρία μάθησης που παρέχουν. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες σε διάφορα περιβάλλοντα και καταστάσεις. Αυτή η πρακτική προσέγγιση επιτρέπει στα παιδιά να αποκτήσουν μια αίσθηση των τεχνικών πτυχών της φωτογραφίας και να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τη φωτογραφική τους μηχανή σε διαφορετικά σενάρια. Για παράδειγμα, μπορεί να μάθουν πώς να τραβούν φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πώς να αποτυπώνουν λήψεις δράσης ή πώς να καδράρουν μια λήψη χρησιμοποιώντας διαφορετικές συνθέσεις.

Μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά

Εξειδικευμένη διδασκαλία από έμπειρη φωτογράφο

Εκτός από την πρακτική εμπειρία, τα μαθήματά μας προσφέρουν εξειδικευμένη διδασκαλία από μία έμπειρη φωτογράφο. Η εκπαιδεύτριά μας παρέχει καθοδήγηση και οδηγίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως πώς να συνθέτουν μια λήψη, πώς να ελέγχουν την έκθεση και την εστίαση μιας φωτογραφικής μηχανής και πώς να χρησιμοποιούν διαφορετικές ρυθμίσεις φακών και φωτογραφικών μηχανών για να επιτυγχάνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Επίσης, διδάσκει στα παιδιά τη σημασία του φωτισμού και τη θεωρία των χρωμάτων και τα βοηθά να αναπτύξουν το δικό τους μοναδικό ύφος και όραμα ως φωτογράφοι.

Εξατομικευμένη προσέγγιση

Ένα άλλο πλεονέκτημα των μαθημάτων μας είναι η ευκαιρία για εξατομικευμένη προσοχή. Τα παιδιά λαμβάνουν ατομική διδασκαλία και υποστήριξη από την εκπαιδεύτριά μας, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσα χρειάζονται επιπλέον βοήθεια ή θέλουν να εμβαθύνουν σε ορισμένες πτυχές της φωτογραφίας. Αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις νέες γνώσεις τους και να σημειώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο των φωτογραφικών τους δεξιοτήτων.

Μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά
Μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά
Μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά

Κοινωνικοποίηση παιδιού

Τα μαθήματα φωτογραφίας μπορούν επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν με τους συνομηλίκους τους και να κάνουν νέους φίλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα. Η φωτογραφία μπορεί να είναι ένα μοναχικό χόμπι, οπότε η ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά που ενδιαφέρονται επίσης για τη φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για τα παιδιά να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να βελτιώνονται. Επιπλέον, το να εργάζονται και να μαθαίνουν μαζί με άλλα παιδιά μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας και της ομαδικής εργασίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη εμπειρία για τα παιδιά.

Φωτογραφικές εξορμήσεις

Τα μαθήματα φωτογραφίας μας περιλαμβάνουν και μια μικρή εξόρμηση με τη συνοδεία των γονιών για τη λήψη φωτογραφιών σε μία ή παραπάνω τοποθεσίες. Οι φωτογραφικές μας εξορμήσεις είναι πολύ διασκεδαστικές και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να δουν και να φωτογραφίσουν νέα και ενδιαφέροντα μέρη σε πραγματικές συνθήκες. Για παράδειγμα, ένα τμήμα μπορεί να επισκεφθεί ένα πάρκο, μια παραλία ή μια περιοχή του κέντρου για να τραβήξει φωτογραφίες, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν για διαφορετικά περιβάλλοντα και θέματα για φωτογράφηση.

Επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφίας με τα παιδιά

Επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Για τα παιδιά η επίσκεψη στο μουσείο φωτογραφίας μπορεί να αποτελέσει μια φανταστική ευκαιρία μάθησης. Αποκτούν γνώσεις σχετικά με την εξέλιξη της φωτογραφίας, τις τεχνικές πτυχές της λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής και τον πολιτιστικό αντίκτυπο του μέσου. Καθώς εξετάζουν και κατανοούν τις φωτογραφίες που εκτίθενται, τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τον οπτικό τους γραμματισμό και τις δεξιότητες κριτικής σκέψης. Με την επίσκεψη στο μουσείο φωτογραφίας έχουμε απώτερο σκοπό να διεγείρουμε τη φυσική τους περιέργεια και να εμπνεύσουμε τη φαντασία τους.

Τα μαθήματα φωτογραφίας μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο για τα παιδιά να μάθουν για τη φωτογραφία και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Προσφέρουν μια πρακτική μαθησιακή εμπειρία, διδασκαλία από μία ειδικό, εξατομικευμένη προσοχή και τη δυνατότητα μικρών εκδρομών, όλα αυτά σε ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβάλλον. Αν το παιδί σας ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία, γράψτε σε ένα τμήμα φωτογραφίας για να το βοηθήσετε να ξεκινήσει και να αναπτύξει τις δεξιότητές του.

Αξιολογήσεις γονιών

Μια καταπληκτική εμπειρία για παιδιά! Η κόρη μου είναι 7, 5 ετών και παρακολούθησε το σεμινάριο φωτογραφίας με μεγάλο ενθουσιασμό. Υπέροχη διοργάνωση, επαγγελματισμός, εξαιρετική η προσέγγιση στα παιδιά.

– Αναστασία Β.

Διδασκαλία υψηλού επιπέδου και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή.

– Δώρα Ζ.

Η κόρη μου παρακολούθησε το σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και ήταν απολύτως ενθουσιασμένη! Πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση από μια πολύ ικανή δασκάλα που δίδαξε στα παιδιά τη φωτογραφία με κέφι και υπομονή. Ειδικά η επίσκεψη σε μια έκθεση ήταν το αποκορύφωμα για τα παιδιά!

– Ειρήνη Μ.

Τα μαθήματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα για τα παιδιά. Ήρθαν σε επαφή με ένα καινούριο αντικείμενο μέσα από την άψογη προσέγγιση και καθοδήγηση της δασκάλας, ενώ είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έμαθαν σε διαφορετικές συνθήκες τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους.

– Νατάσα Κ.

Πληροφορίες σχετικά με τα παιδικά τμήματα

Σε ποιές ηλικίες απευθύνονται τα μαθήματα και προαπαιτούμενα

Τα παιδικά τμήματα φωτογραφίας απευθύνονται σε παιδιά 1ης, 2ας, 3ης και 4ης τάξης δημοτικού. Προαπαιτούμενα είναι το παιδί σας να έχει στη διάθεσή του οποιαδήποτε είδους φωτογραφική μηχανή ή smartphone.

Η εκπαιδεύτρια

Εκπαιδεύτρια των μαθημάτων φωτογραφίας είναι η Βασιλική Ελευθερίου, επαγγελματίας φωτογράφος με 25 και πλέον χρόνια εμπειρία στο χώρο της φωτογραφικής εκπαίδευσης.

Εκτός από τα τμήματα φωτογραφίας για παιδιά δημοτικού, η Βασιλική έχει οργανώσει επίσης φωτογραφικά εργαστήρια στο νηπιακό σταθμό Ντεκρολί και στο νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων

Τα μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά γίνονται στις εγκαταστάσεις της Photoglobe στη Θεσσαλονίκη, κάθε Σάββατο, 12:00-13:30 και ολοκληρώνονται σε 6 εβδομάδες.

Διαθεσιμότητα και κόστος μαθημάτων

Τα μαθήματα προσφέρονται κάθε φορά σε περιορισμένο αριθμό παιδιών και ξεκινούν όταν συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός απαιτούμενων συμμετοχών. Το κόστος των μαθημάτων είναι 80 Ευρώ. Σε αδέρφια παρέχεται έκπτωση 10%.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 694 973 7942 και 231 0421 115.

Εκδηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας