Καταγράφοντας τη Διαφορετικότητα: Η έκθεση φωτογραφίας της Photoglobe

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, η Photoglobe διοργάνωσε την ετήσια ομαδική της έκθεση φωτογραφίας στην αίθουσα τέχνης Remezzo στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, με τίτλο “Διαφορετικότητα”, παρουσίασε τη δουλειά των σπουδαστών της σε μια εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών που αντανακλούσε τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία της ομάδας.

Εγκαίνια έκθεσης Διαφορετικότητα
Εγκαίνια έκθεσης Διαφορετικότητα
Εγκαίνια έκθεσης Διαφορετικότητα

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα τέχνης Remezzo ήταν ενθουσιώδης, καθώς οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις διαφορετικές ενότητες της έκθεσης και ενθουσιάστηκαν με την ποικιλία των φωτογραφιών. Οι σπουδαστές παραβρέθηκαν στην έκθεση, και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τη δουλειά τους και να ανταλλάξουν απόψεις. Το γεγονός ότι κάθε σπουδαστής είχε μια διαφορετική προσέγγιση στη φωτογραφία έκανε την έκθεση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ήταν μια απόδειξη της δέσμευσης της σχολής Photoglobe για την προώθηση της συμμετοχικότητας και της διαφορετικότητας στον κόσμο της τέχνης. Οι σπουδαστές της αποτύπωσαν μέσα από τους φακούς τους μια ποικιλία θεμάτων, από τη φύση και τον πολιτισμό μέχρι την αρχιτεκτονική και τα πορτραίτα. Η έκθεση διερεύνησε θέματα όπως η ταυτότητα, η εξωτερική εμφάνιση και τα πρότυπα της καθώς και κοινωνικά ζητήματα και την έννοια του χρόνου, απεικονίζοντας τη σημασία της αποδοχής των διαφορών και του εορτασμού της διαφορετικότητας.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες σπουδαστές. Η Βασιλική Ελευθερίου, επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια της Photoglobe, συνεχάρη τους μαθητές για το θαυμάσιο έργο τους και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Όπως ανέφερε, “Η Photoglobe προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία και την καινοτομία στον τομέα της φωτογραφίας. Είμαστε περήφανοι για τους σπουδαστές μας και για τη δουλειά τους, η οποία επιδεικνύει την ποικιλία και τη δημιουργικότητα της τέχνης της φωτογραφίας. Ευχόμαστε να συνεχίσουμε να προάγουμε νέους καλλιτέχνες.”

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Αλεξάνδρα Φιλιππίδου, Ανθή Σπάργια, Άρης Ψάλτης, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, Βαρβάρα Σενγκιέργκη, Γιώτα Μιχελή, Δέσποινα Παπασταματίου, Δήμητρα Καπακτσή, Δημήτρης Καρκαλής, Δημήτρης Μπλιούμης, Ελεάννα Γιαγμούρογλου, Ελένη Ελευθεριάδου, Ευαγγελία Καρατζιώλη, Ευγενία Σαρρή, Ευδοκία Ιωαννίδου, Ηλιάνα Παζαΐτη, Ιωάννα Βασιλειάδου, Κατερίνα Γκεσούλη, Κλαίρη Ζήση, Κυριάκος Καρράς, Μαρία Ραπτίδου, Μουγέ Αλή, Νίκη Νεράντζη, Νίκος Πολυχρονάκος, Ξανθίππη Βασιλειάδου, Στέλλα Βράνη, Φώτης Συμεωνίδης, Χριστίνα Δεληγιάννη, Χριστίνα Πέτσιου.

Εγκαίνια έκθεσης Διαφορετικότητα

Η Photoglobe προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα σεμιναρίων και μαθημάτων φωτογραφίας, παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη στους σπουδαστές της και τους βοηθά να αναπτύξουν μια μοναδική ματιά.

Η έκθεση Διαφορετικότητα της Photoglobe ήταν μια επίδειξη της δύναμης της φωτογραφίας να αποτυπώνει και να γιορτάζει τις μοναδικές προοπτικές και εμπειρίες διαφορετικών ατόµων. Αν σας ενδιαφέρει η τέχνη της φωτογραφίας και θέλετε να ανακαλύψετε τις δημιουργικές σας δυνατότητες, σας προτρέπουμε να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα επερχόμενα σεμινάριά μας.

Δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter